keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Miten hoidan ihoani metsässä?

Iltasanomissa saimme vastauksen tuota meitä niin paljon askarruttaneeseen kysymykseen:
"Miten hoidan ihoani metsässä?

Kysy kauneudesta - asiantuntija vastaa


Kutsuin erään naiskollegani meidän äijäporukan kanssa metsästysretkelle lokakuun alkuun, ja hän kysyi, mikä on paras tapa hoitaa ihoa 3 päivän kämppäolosuhteissa, missä peseytyminen rajoittuu saunaan ja päivät ollaan kokonaan ulkona? Voiko käyttää esimerkiksi hajustettuja kosteusvoiteita vai karkottaako niiden tuoksu saaliseläimet?

Marjo vastaa: Metsäreissulla ja matkalla on sama ongelma: miten hoitaa ihoa mahdollisimman vähäisillä varusteilla paikoissa, joiden hygieniaolot eivät ole kummoiset.

Itse otan yleensä vaellukselle mukaan paketin meikinpuhdistuslappuja, joilla voi tarvittaessa pyyhkiä myös likaiset kädet. Sen lisäksi yksi yleisvoide, mitä hipaisen kasvoihin ja vartalolle (tämä siis toimii silloin kun kasvoissa ei ole mitään erityisongelmia) ja hiuksiin kuivasampoota. Niillä pitäisi pärjätä pari päivää, vaikkei edes vettä olisi käytössä.

Saunaa varten voi ottaa kuivashampoon sijasta normaalin sampoon, jätettävää hoitoainetta sekä saippualappuja.

Metsästysretkeä varten ei haittaa, jos voiteessa on tuoksua, sillä se haihtuu nopeasti iholta. Parfymoitu vartalovoide voi olla jo liikaa ja hajusteet kannattaa jättää ehdottomasti kotiin.

Marjo Pihlajaniemi on toimittaja ja kosmetologi. Hän vastaa lehdessä ja Internet-sivulla viikoittain lukijoiden kysymyksiin."

Kun tyrskintä lakkasi jäljelle jää paljon kysymyksiä, joista ihan vain muutamia:

- Miten peseytyminen rajoittuu saunaan?
eikö sitä siellä juuri puhdistuta
- Onko puhdistautuminen ilman kemikaaleja mahdollista?
- Likaannuttaako puhdas metsäilma kolmessa päivässä ihon kovinkin pahasti?
- Kysyykö joku mies apua naisen puolesta (vai oikeasti itsensä?)

6 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Naisen elämä on niin kovin vaikeata ja monimutkaista, voi meitä.

Maria kirjoitti...

Mikä on saippualappu? Onko keksitty uusi tuote, uusi ohut siivu saippuaa, jota voi myydä satakertaisella hinnalla normaaliin saipppuaan verrattuna?

Anonyymi kirjoitti...

Hei, olen nähnyt jossain julkisissa vessoissa sellasia vuosia sitten. Automaatista lennähtää ohut saippualastunen
kun painaa kahvasta, juu


tuire

Rieba kirjoitti...

Saippualappuset ovat tärkeitä, koska ei tosinainen jaksa raahata siitä mökin pihan parkkikselta sinne primitiiviseen saunaan kokonaista sampooPULLOA. Vanhoissa VR:n junissa oli niitä saippua-automaatteja, joista höylättiin sellaisia saippuahiutaleita. Onko ne sukua saippualapuille?

Minä kyllä haluaisin oikeasti nähdä, kun joku rupeaisi metsä-äijien porukassa päivän reissun jälkeen tusaamaan kuivasampoolla.

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisi pärjätä pari päivää? Ei siis ole varmaa, pärjääkö?

Ihoahan ei metsässä tarvitse hoitaa, koska se ihmisen luonnollinen rasva suojaa sitä, kun sitä ei hinkata saunassa pois ;) Kylmässä vedessä peseytyessä (tunturipuro, järvi) se taas pysyy iholla.

Meikkilappuja parempia ovat vauvojen pyllypyyhkeet, joilla voi pestä pirtin pöydän autiotuvalla sekä pyyhkiä oman naamansa, kätensä ja takalistonsa.

Hiustenpesun vaeltajanainen korvaa sitomalla päähänsä huivin.

Seuraavaksi saadaan varmaan vinkkejä, miten välttää savunhaju.

Echo

Lumi kirjoitti...

No järkyttäisin sitten pyytämällä vastavinkkejä kysymällä, että mistä saisi savunhajua pulloon. Että voisi aina silloin tällöin suihkutella päällensä, tai edes sipaista vähän ranteeseen ja korvantaakse...