sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Tästä lähtee

Jo vuosia sitten törmäsin netissä tähän aivan uskomattoman viihdyttävään sivustoon, jonka tarkoitus  oli esitellä Karjalan Kierrosta kiinnostavana patikointikohteena. Mitä ilmeisimmin Pohjois-Karjalan kunnaille kaivattiin nimenomaan miessukupuolen edustajia sankoin joukoin retkipolkuja kansoittamaan, sen verran hehkeitä tyttösiä oli retkikamppeiden sekaan ja hienoihin maisemiin aseteltu kauniine vaatteineen ja viimeisteltyine meikkauksineen.

Pohdimme muutaman naispuolisen retkeilyä harrastavan ystäväni kanssa, että tuollaisen sivuston julkaiseminen on suorastaan rikollisen harhauttavaa, koska todellisessa elämässä retkipoluilla viihtyvien naisten habitus yleensä eroaa kuvista hyvinkin radikaalisti. Harvemmin on meikki naamassa teltasta noustessa, sen sijaan nokea kertyy mukava kerros kasvoihin viikon laavureissussa . Tukka on takussa tai kiiltelee rasvasta, tai molempia. Kaapin perukoilta riivityt vaaterievut roikkuvat miten kuten päällä, säärikarvat rehottavat ja naamalla on useinkin aurinkoisen hymyn sijasta  piirteitä vääristävä tuskan irvistys urhean naisretkeilijän ponnistellessa taipaleella epämääräiseksi himmeliksi kuormattu kantolaite selässä kenottaen. Auringonlaskun aikaan nautittavien viinilasillisten sijasta tavallinen naisretkeilijä useimmiten ryystää juomansa mustaksi pinttyneestä pahkakuksasta, tai hörppii sisäistä lämmikettä tiskiä säästäen suoraan pullon suusta.

Näin ollen katsoimme velvollisuudeksemme oikaista tuon otsikon allakin mainitun sivuston luomaa kuvaa naisretkeilijöistä oikeampaan suuntaan. Aikaansaaminen vain on ollut kovasti paljon heikompaa kuin hyvä suunnittelu. Kuva-arkistoihin on kyllä kertynyt runsain mitoin materiaalia, mutta julkisuuteen kuvat eivät ole aiemmin kootusti päätyneet. Nyt lähden vihdoin korjaamaan tätä epäkohtaa avaamalla tämän blogin, johon jokainen naisretkeilyn sydämenasiakseen tunteva voi lähettää omia otoksiaan. Osoite löytyy tuosta sivupalkista.

Omaa julkaisutoimintaa rajoittaa vielä jonkin aikaa hiljaittainen siirtyminen pc:stä Macin käyttöön. Kunnollisen kuvankäsittelyohjelman puuttuminen rajoittaa arkistojen kaivelua, ja ainakin aluksi joudun tyytymään aivan epäkronologisessa järjestyksessä sieltä, täältä ja tuolta kaiveltuihin, jo jollain tavalla julkaisukelpoiseksi saatettuihin kuviin (joita ei kuitenkaan ole mitenkään kaunisteltu :)).

Varoituksen sananen herkimmille (mies)lukijoille: tämmöistä se nyt vaan sitten on. Se naisretkeily.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vau, upeata, että innostuit aukaisemaan tämän blogin. Olinhan aikanaan mukana naur... katselemassa niitä kaikkia ihastuttaneita Karjalan kierroksen esittelykuvia :)

Hyvä Hiutale! Naisretkeilyn todellinen kuva näytille!
*säntää kuviansa pengastamaan*

Anonyymi kirjoitti...

Jau!
Mahtavaa löytää tämmöinen sivu niin harmaan 'miesvaellus' sivuhelvetin keskeltä, johon toki oma sekoilummekin kuuluu.. (http://myyry.org/PHV/)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, täällähän on päästy jo hyvään alkuun!
Itsesensuuri vain voi iskeä (ellei ole jo iskenyt kuvausvaiheessa, ainakin näin digiaikana) ja rajoittaa näiden helmien kalastelua ;)
Saas nähdä olisko joskus aikaa tonkia arkistojaan, josko sieltä jotain tyttömäistä löytyisi täältäkin >D

Maria kirjoitti...

Kiitos retki-lehden (järjettömän) erityisnumeron "naiset retkellä" tulin tietoiseksi että kas ihmiset eivät retkeile vaan heillä on sukupuoli ;D

Yhä odotan lehdeltä sitä päätoimittajalta vaatimaani erityisnumeroa "miehet retkellä"